En els últims anys, estan sorgint noves concepcions sobre l’aprenentatge i l’educació que, sens dubte, estan provocant una transformació en les pràctiques educatives tradicionals. Metodologies innovadores que estan aflorant en els centres i que estan canviant la manera d’abordar el procés d’aprenentatge dels nostres alumnes.
La nostra intenció és fer un pas més enllà i portar-lo al moment del pati, perquè considerem que el pati escolar ha de concebre’s com un espai educatiu del centre. El pati és l’únic espai on es pot observar com actua l’alumnat de manera real. És açí on disposa de més llibertat i on es relaciona amb els seus iguals. Per tant, es converteix no sols en un espai on obtindre informació sobre els nostres alumnes i la relació entre aquests, sinó en una font de conflictes i aprenentatges que ha de ser aprofitada.
LISTA DE REPRODUCCIÓN
Des de sempre, la distribució del nostre pati sempre li ha donat més protagonisme als jocs esportius. Això fa que la majoria de l’alumnat destine el seu temps de pati a aquestes activitats i deixa poc espai per al joc de la resta de l’alumnat.
Des del centre pensem que els xiquets de hui dia desconeixen molts jocs que lamentablement s’estan perdent, la nostra intenció és contribuir a perpetuar les nostres tradicions.
El joc a l’aire lliure no sols permet desenvolupar millors capacitats físiques, sinó que també implica la millora de moltes altres habilitats com el desenvolupament de la imaginació i la creativitat, la millora d’habilitats socials i de cooperació… entre molts altres beneficis.
Per tot això, des del col·legi San Pedro Pascual veiem la necessitat d’implantar un projecte de patis dinàmics i inclusius que permeta millorar la convivència i proporcione més recursos d’oci, aprenentatge i entreteniment als alumnes/as, a més de fomentar la inclusió de l’alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.